maandag 6 februari 2012

Midwintermarathon

De midwintermarathon in Apeldoorn deed zijn naam wel eer aan, met temperaturen van rond de -7 en door een Veluws winterwonderland. Uiteraard had ik mijn eigen winter-loop-tips serieus genomen en kwam goed voorbereid aan de start van de 27.5 K van de Asselronde. Tot het laatste moment nog wel enige twijfel over het aantal te dragen laagjes, 2 of toch beter 3? Ik koos voor 2 lagen en dat bleek een goede keus, alleen net voorbij het halve marathon punt had ik het even een beetje koud. Tot vlak voor de start lekker warm gebleven in jas, broek en sjaal, om een paar minuten voor de start jas en broek te verruilen voor vuilniszak en snel het startvak in te gaan. Mijn kanarie-gele Phoenix-Mailiebaanloop sjaal hield mij de eerste kilometers nog even warm, om er daarna een paar bibberende meiden langs het parcours mee te verblijden.
Ik was van plan rustig weg te gaan en dat deed ik ook. Na een paar kilometers sloot ik aan bij de pacers van 5min/Km, maar dat ging toch echt iets te langzaam. De hartslag was prima, onder de 150 de eerste 10km. Dus ik kon best nog iets versnellen, richting de 4.30min/Km en dat ging prima. Elke verzorgingspost wat gedronken (soms thee, soms sportdrank) en een paar keer een stukje banaan meegepakt. Dat ben ik dus niet gewend (of het moet nog zijn uit mijn wielercarriere, heeel lang geleden) eten onderweg. Organisatie was prima in orde, op wat kleine dingetjes na, bijvoorbeeld de koude thee op 15 km. was niet bepaald een opkikker. Verder schoon wegdek, goede km aanduiding en muziek langs het parcours. Het halve marathon punt ging in 1:33 en een beetje, was ik zeker niet ontevreden mee, maar ik wist dat ik niet te vroeg moest juichen. Vlak daarna liep ik naar een groepje met Maus toe, altijd leuk om even een bekende tegen te komen. Ik had ondertussen uitgerekend dat een tijd onder de 2 uur nog binnen bereik lag, nog maar eens iets versnellen dus. Toen werd het voor het eerst wel zwaar, op onbekend terrein van afstanden meer dan een halve marathon. De laatste drankpost kwam als geroepen, nog even wat sportdrank voor de laatste 2.5K. Tot aan Loolaan was het nog even zwaar, maar als je eenmaal tussen het publiek loopt, met de finish in zicht, dan gaat het toch vanzelf weer een stuk makkelijker.
Mijn tijd was uiteindelijk 1:59:37, wow! dat had ik niet gedacht. En wat is het dan lekker om met een warme deken en thee vertroeteld te worden. Helaas hoorde ik na afloop dat Annet bij het 20K punt moest uitstappen met een pijnlijke knie, ik hoop dat het niet ernstig is...want niet kunnen lopen is toch geen leven! Gelukkig was ze wel in staat ons veilig naar huis te rijden, wat ondanks de afzetting prima lukte. Al met al een geslaagde dag, dat geeft vertrouwen voor de trainingen richting NY-2012

2 opmerkingen:

  1. Ook voorbij de halve marathon blijft het goed gaan wat genoeg vertrouwen geeft voor het vervolg van de voorbereiding.
    Nette tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel John. Ik was inderdaad blij verrast met m'n tijd en het gemak waarmee de eerste ca. 22 km. gingen. Nu even herstellen en dan eerst maar weer wat meer snelheid doen. Dat is bij mij toch eerder de basis dan veel lange duurlopen.

    BeantwoordenVerwijderen