dinsdag 31 januari 2012

NK langlauf dag 2

De (voor ons) 2e dag van het NK langlauf begon met een lekker ontbijt-je bij de lokale bakker.

Daarna richting het langlauf stadion, waar Jasper zou deelnemen aan de Biathlon clinic. Er waren 4 doelen voor laser-guns klaar gezet, 2 voor liggend en twee voor staand schieten. Hoewel Jasper's rechter oog niet de allerscherpste is, ging het schieten verrassend goed. Zelfs staand schieten ging na wat oefenen prima.

Tussen het schieten door nog wat rondjes de "skating" techniek geoefend. Na zo vaak Biathlon op de televisie gezien te hebben vond Jasper het echt leuk eens te voelen hoe dit nou in z'n werk gaat.
Na alle doelen geraakt te hebben even wat drinken en toen de lange ronde, voor de marathon van zaterdag verkend. Een ronde van 8,5 km, met (voor ons in ieder geval) flink wat pittige klimmetjes. We deden het rondje in een minuutje of 40...de 3 rondjes onder de 2 uur zou dus moeten lukken. De middag deden we lekker rustig aan voor de zware dag, die er aan zat te komen. 's Avonds was de afsluiting van het Noords festival  in de festsaal. Een dikke pluim voor de "gastheer" Reit-im-Winkl, perfecte organisatie en een zeer warm welkom. Na de afsluiting was het tijd om te slapen, om de volgende dag weer fris aan de start te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten