zondag 18 maart 2012

Vet PR en ook nog prijzengeld voor KIKA

17 maart stond al een tijdje rood omcirkelt in m'n agenda, de Reeuwijkse plassenloop. Eindelijk moest die magische grens van 1 uur op de 15 Km. er maar eens aan geloven. In 2009 miste ik hier op 24 seconden na de uurs-grens. En ook bij de Zevenheuvelenloop zat ik er 2 keer net boven. De voortekenen zijn al wekenlang positief, alleen moest het nog wel even gebeuren. Temperatuur was ideaal, de wind viel mee en ook de regen bleef uit. Bij het inlopen voelden de benen nog wat zwaar aan, maar nadat het startschot was gelost niks meer aan de hand. De eerste kilometers gingen allemaal rond de 3:50 min/km, iets sneller dan gepland maar dat viel niet verkeerd. Ik hield mezelf voor dat ik na deze redelijk snelle kilometers nog wat zou kunnen laten liggen in het 2e deel. Maar dat was voorlopig zeker niet nodig, tot het 10 km. punt geen centje pijn, doorkomst in 39 minuten. Ik had het geluk met 2 mannen te kunnen meeliften die het tempo er goed in hielden. Pas bij het 12 kilometerpunt viel het groepje uit elkaar en moest ik het verder alleen doen.
Waar ik vooraf zou hebben getekend voor een tijd onder het uur, kwam nu zomaar de 59 minuten grens in zicht. In kon zelfs nog wat verspelen, maar ook dat gebeurde niet. Na een relatief zware slot-kilometers klokte ik 58:33 op de streep. En ik was niet eens helemaal gesloopt, alleen wel weer wat blaren helaas. Van m'n supporters langs de kant hoorde ik dat ik ongeveer bij de eerste 15 zat, een podiumplaats in m'n categorie was dus niet geheel onmogelijk. Daarom toch maar even de prijsuitreiking afgewacht, en ja hoor, ik werd als de nummer 3 bij de mannen M45 naar voren geroepen. Mijn dag kon niet meer stuk, een top-tijd en ook nog een envelopje met prijzengeld voor m'n KIKA actie. Toen we de dag ook nog eens feestelijk afsloten met een heerlijke etentje bij Gauchos en een drankje in 'T Hoogt was de dag compleet. En ook vandaag ging het feest gewoon nog even door, ik mocht om half zes alweer opstaan om het marathonparcours van Utrecht te meten. Om daarna bij thuiskomst te ontdekken dat ik volgens uitslagen.nl 58:29 had gelopen. Topweekend!

2 opmerkingen:

  1. Je tempo heeft duidelijk niet geleden onder de langere afstanden.
    Mooi PR! Gefeliciteerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel John. Het lijkt inderdaad dat serieuze training van het aerobe systeem meer voordelen heeft dan verwacht en dat er vooralsnog zeker geen nadelen zijn te bespeuren.

    BeantwoordenVerwijderen