woensdag 25 april 2012

Trainingsloopje

Net ingeschreven voor een zeer bijzondere "trainingsloop" op 16 juni. De details kan ik helaas nog niet verklappen, maar ik zal jullie mijn avonturen zeker niet onthouden. De echte kenner zal de foto trouwens wel herkennen. Dat is voor de vakantie dan ook even de laatste lange afstand, marathon test. Daarna even wat (relatieve) rust om dan in de vakantie veel strand-duin-heuvel-berg-highlandgames training te doen. Na de vakantie worden  de kilometers en langere tempo's dan weer opgevoerd. In september nog een snelle 10 bij de Singelloop om daarna begin oktober de langste duurloop te doen. Daarna Taperen (wie doet dat nou niet?) de omvang gaat dan naar beneden, tempo blijft minimaal gelijk. Klinkt goed toch? Nu alleen nog even doen. Ik heb er zin in!

vrijdag 20 april 2012

De Zuil staat in Zuilen

Nadat mij Statiegeldbonnetjes-Zuil noodgedwongen plaats moest maken voor de volgende actie, maakte ik me eerlijk gezegd wel even zorgen over de inkomsten. De AH XL was natuurlijk perfect, groot en goed bezocht. Meer dan € 150,- per week geen uitzondering. Maar getipt door Rutger (Spiegelaar bij AH) vond ik een mooi nieuw plekje bij AH Rokade in Zuilen. Gister voor het eerst de week-opbrengst geïnd en wat denk je ... € 95,-! Toen begreep ik het pas ... mijn Zuil in Zuilen, de ideale combinatie. Zuilen, jullie zijn top! Bedankt.

donderdag 19 april 2012

De Hellas polsbandjes zijn aangekomen.

Eindelijk zijn ze er dan, de originele Hellas polsbandjes.
Helemaal gratis voor iedereen die mijn Kika actie steunt voor minimaal € 2,- en voor kinderen die meedoen aan de sponsor-lopen. (Maandag 23 april, Amaliapark Leidsche Rijn, Dinsdag 24 april, Maarschalkerweerd, Donderdag 25 april, Overvecht)
Tijdens de Zomeravondcup wedstrijden (8 mei Maarschalkerweerd, 23 mei en 6 juni, Overvecht) verkrijgbaar in de kantine en natuurlijk bij mij, vaak naast (of op) de baan te vinden. De gehele opbrengst gaat uiteraard naar Kika.
Iedereen die mijn actie steunt via deze link kan het bandje natuurlijk ook krijgen.


Met sportieve groet,
Florian Koopmans

woensdag 18 april 2012

PR's, wat moet je ermee? Verbeteren natuurlijk!

Door al m'n sponsor activiteiten, filmcarrière, pasta party enzovoorts zou je bijna vergeten dat ik ook nog in de voorbereiding van mijn eerste marathon zit. En dat gaat nog steeds voortreffelijk. Na m'n PR op de 15 K, tijdens de Reeuwijkse plassenloop, ging gister mijn PR op de 10 eraan. Omdat de trainingen zo lekker gaan de laatste tijd, zat ik te denken aan een 37-er, ja je leest het goed een zevenendertigger! Maar door de wind en regen heb ik dat plannetje toch maar even uitgesteld. Tijdens deZomeravondcup van Hellas ben ik dus maar rustig van start gegaan. Ik kon perfect meeliften met Rik, die Ilonka naar een 38-er "haastte". Ideaal zo'n gangmaker die zich, vooral in de eerste kilometers, weet te beheersen. Ik als "jonge hond" vlieg er meestal
te enthousiast in en kom mezelf dan regelmatig weer tegen.

vrijdag 13 april 2012

Filmster voor het goede doel

Ik heb al heel wat bedacht om geld in te zamelen voor KIKA, zo heb ik al:

  • Statiegeldbonnen verzameld bij de Albert Heijn, opbrengst ca. € 800,-
  • Training gegeven bij Athletic Point, opbrengst ca. € 150,-
  • Hardloop parcoursen opgemeten voor de Atletiekunie, opbrengst ca. € 200,-
  • Een pasta party georganiseerd, opbrengst ca. € 50,- (was leuk maar niet zo lucratief)
  • Taarten, paaseitjes en fruit "verkocht" in de AP stand tijdens de Utrecht Marathon,  opbrengst ca. € 50,- met veel dank aan Rob en Connie voor de goede zorgen.
  • Mijn prijzengeld van de Reeuwijkse plassenloop gedoneerd € 10, het gaat om het idee
  • Veel mensen overtuigd mijn goede doel te steunen, opbrengst tot nu toe ca. € 800,-
Maar komend weekend ga ik iets speciaals doen. Als figurant mag ik mee spelen in de nieuwste film van Eyeworks (van Reinout Oerlemans) ....over de marathon van Rotterdam. A.s zondag zijn de eerste opnames, tijdens de marathon van Rotterdam. Niet dat het veel oplevert, maar het is natuurlijk wel heel leuk. En we hebben ook nog eens de beste plaatsen op Coolsingel. En dat allemaal voor KIKA, daar kan Tom Hanks nog wat van leren!

dinsdag 3 april 2012

Waarom KIKA een goed doel is



Ik krijg wel eens de vraag waarom ik eigenlijk zo nodig geld moet inzamelen voor KIKA. En of KIKA wel echt zo'n goed doel is. Voor zover ik dit zelf nog niet wist, werd dit tijdens de eerste Run for Kika NewYork bijeenkomst nog eens verduidelijkt. Ten eerste waren er de persoonlijke ervaringen van deelnemers die kinder kanker van heel dichtbij hebben meegemaakt. Omdat ze zelf ziek zijn geweest of een ziek kind hebben, of hebben verloren. Stuk voor stuk aangrijpende verhalen natuurlijk. Daarna zette Frits Hirschstein, directeur en oprichter van KIKA, nog eens uiteen waarom een stichting zoals Kinderen Kankervrij zo ontzettend noodzakelijk is. Omdat kanker bij kinderen "maar" 500 keer per jaar voorkomt is onderzoek hiervoor vaak niet lonend voor farmaceutische bedrijven.