donderdag 29 maart 2012

De Pasta Party komt eraan.

De Pasta Party op 2e Paasdag is in volle voorbereiding. Afspraken met de "Vrijstaat" zijn gemaakt en ook de Groene Winkel denkt volop mee over wat we jullie het beste kunnen voorschotelen. Uiteraard Biologische Pasta, niet te veel vet en vol met gezonde brandstof om de volgende dag flink op te kunnen lopen. De komende week zetten we puntjes op de i en kan het feest beginnen. Met nog een week te gaan zijn er nog zo'n 15 plaatsen over, dus stel je aanmelding niet al te lang uit. Mocht je de uitnodiging gemist hebben, hier is nog een keer de link.

zondag 18 maart 2012

Vet PR en ook nog prijzengeld voor KIKA

17 maart stond al een tijdje rood omcirkelt in m'n agenda, de Reeuwijkse plassenloop. Eindelijk moest die magische grens van 1 uur op de 15 Km. er maar eens aan geloven. In 2009 miste ik hier op 24 seconden na de uurs-grens. En ook bij de Zevenheuvelenloop zat ik er 2 keer net boven. De voortekenen zijn al wekenlang positief, alleen moest het nog wel even gebeuren. Temperatuur was ideaal, de wind viel mee en ook de regen bleef uit. Bij het inlopen voelden de benen nog wat zwaar aan, maar nadat het startschot was gelost niks meer aan de hand. De eerste kilometers gingen allemaal rond de 3:50 min/km, iets sneller dan gepland maar dat viel niet verkeerd. Ik hield mezelf voor dat ik na deze redelijk snelle kilometers nog wat zou kunnen laten liggen in het 2e deel. Maar dat was voorlopig zeker niet nodig, tot het 10 km. punt geen centje pijn, doorkomst in 39 minuten. Ik had het geluk met 2 mannen te kunnen meeliften die het tempo er goed in hielden. Pas bij het 12 kilometerpunt viel het groepje uit elkaar en moest ik het verder alleen doen.

dinsdag 13 maart 2012

Hazen voor Pasen zit erop.

Foto Rob Kromwijk, Athletic Point.
Zondag was de "finale" van de hazen voor Pasen serie van 2012. Op het Lint in Vleuten/ De Meern/ Leidsche Rijn werd voor de 4e keer dit seizoen een voorbereidingsloop georganiseerd door Athletic Point. Voor veel deelnemers als voorbereiding op (een onderdeel van) de marathon van Utrecht. Voor anderen zomaar een training of als aanloop naar een andere marathon, bijvoorbeeld die van Rotterdam. Deze 4e loop was ook meteen de langste, met de mogelijkheid om zelfs voor 4 rondjes van 8 km te gaan. Ik mocht samen met John (niet te verwarren met John de Hardlopendeboer, die ook als haas aanwezig was) en Marloes weer de groep in het tempo van 5.20 min/km voor mijn rekening nemen. Met een lekker zonnetje en een temperatuur van zo'n 13 graden was dat zeker geen kwelling. De eerste 2 ronden hadden we flink wat lopers mee, de rondjes daarna werd het toch wat minder. Schijnbaar gaat maar een klein aantal voor de hele marathon. Voor mijzelf was het toch wel even spannend, voor het eerst over de 30 km is toch weer een flinke stap. Maar gelukkig ging het allemaal goed, geen blaren en voldoende brandstof om het tempo redelijk relaxed te kunnen vasthouden. Al met al weer een geslaagde Hazen voor Pasen. Succes allemaal met de laatste lootjes van de (marathon) voorbereiding.

donderdag 8 maart 2012

Wat is jouw Greatest Running moment?

Laat het me weten in het reactievak onder deze pagina of per mail en wie weet komt jouw moment in de "Pasta-Party" compilatie. Tijdens de eerste "Utrecht KIKA Pasta-Party" wordt de compilatie getoond. Meer info over wat en waar volgt spoedig op deze site.

dinsdag 6 maart 2012

Kassabon van 2 meter en 10 centimeter

1 week nadat ik m'n statiegeldbonnen-paal plaatste ging ik eens kijken of er al wat bonnetjes in zaten. Ik was blij verrast met een flinke stapel bonnen, die ik meteen maar ten gelde maakte. Omdat ik wel wat oponthoud bij de kassa had verwacht, was ik buiten de spits gegaan. Helemaal blij waren de mensen achter mij bij de kassa niet. Toch wisten de mensen het wel te waarderen en hoorde ik niemand mopperen. De kassière was zeker 10 minuten bezig om alle bonnetjes te scannen. Als het niet voor KIKA was geweest dan had ik me zeker flink geschaamd voor de file die ik veroorzaakte. Uiteindelijk kwam er een kassabon van 2 meter en 10 centimeter uitrollen. Maar nog belangrijker, totaal € 161,70 ingezameld binnen 1 week! Hiermee passeert het totaal van mijn actie de € 1.000,- dat gaat de goede kant op. Heb jij ook nog wat flessen in te leveren? AH Vleuterweide Extra Large is the place to be! Kan je meteen even de boodschappen doen.


zondag 4 maart 2012

Ideale trainingsweek

Het was weer een mooie trainingsweek. Alles kwam aan bod deze week:, snelheid, uithouding en kracht. Na de lekkere 10K bij de Knotwilgenloop op zondag stond er maandag meteen alweer een pittige snelheids-training op het programma. 3 series van 5 x 100 meter voluit, met tussen de herhalingen maar 30 seconden pauze. Te weinig om de hartslag echt te laten dalen, ziet er wel grappig uit in de hartslag-grafiek.











Dinsdag vond ik dat ik wel een rustdag verdiend had, ook lekker zo af en toe.
Woensdag